fbpx

Βρείτε μας

Φιλελλήνων 22 (4ος όροφος)

Ελ. Βενιζέλου 20

+302103226056 | athens@yannatours.gr
pasxa-konstantinoupoli-yanna-tours

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη με το Yanna Tours!

Το Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή της ελληνικής ορθοδοξίας, πλησιάζει και το Yanna Tours έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή πρόταση για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια ιδιαίτερη πασχαλινή εμπειρία. Το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα ονειρεμένο ταξίδι σε τόπους που μυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο σε συνδυασμό με το μύρο το οποίο δίνει μια ξεχωριστή νότα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της πόλης εκείνη την περίοδο. Ακολουθήστε μας σ’ αυτό το ξεχωριστό ταξίδι και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε μια διαφορετική πλευρά της Πόλης μέσα από την οργανωμένη εκδρομή για ένα ονειρεμένο Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη με το Yanna Tours!

 

 

Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει η συνεχής εναλλαγή χριστιανικού και ισλαμικού στοιχείου κάνοντάς την ακόμα πιο μαγευτική και γοητευτική. Η επίσκεψη στην Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα με τα περίφημα ψηφιδωτά, θα μας γυρίσει αιώνες πίσω έως το 626 μ.Χ. οπότε και εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Την ίδια περίπου γεύση μαζί με έναν τόνο νοσταλγίας, θα μας αφήσει και η επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά, την εκκλησία που έχτισε ο Ιουστινιανός και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς παγκοσμίως. Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας χρησιμοποιούταν ως τζαμί μέχρι το 1935, ενώ σήμερα αποτελεί μουσείο το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Κοντά στην Αγία Σοφία βρίσκεται και το μεγαλύτερο τζαμί της Κωνσταντινούπολης, το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ ή Μπλε Τζαμί όπως έχει μείνει γνωστό λόγω των γαλάζιων διακοσμητικών στο εσωτερικό του. Το ταξίδι στο παρελθόν συνεχίζεται με την επίσκεψη στη πλατεία μπροστά στο Μπλε Τζαμί η οποία επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αποτελούσε τον ιππόδρομο απ’ όπου ξεκίνησε η “Στάση του Νίκα” η οποία προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων αλλά και την καταστροφή σχεδόν ολόκληρης της πόλης.

 

 

Ένα κλασσικό πολίτικο έθιμο της Πόλης κατά τη διάρκεια του Πάσχα είναι το προσκύνημα των 7 επιταφίων το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής όποτε οι πιστοί επισκέπτονται 7 εκκλησιές και περνούν κάτω από τους επιταφίους τους. Ανάμεσα σ’ αυτές τις εκκλησίες είναι και ο ναός των Παμμέγιστων Ταξιαρχών ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της εβραϊκής γειτονιάς. Κατά την παράδοση, οι πιστοί διέρχονται την ζουλόπετρα, μια στενή οπή στη βάση ενός τοίχου του ναού που οδηγεί σ’ ένα μικρό δωμάτιο, τρεις φορές επικαλούμενοι την καλή τύχη. Φυσικά, η κατανυκτική ατμόσφαιρα κορυφώνεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του οποίου η πνευματική ακτινοβολία, κατά τη μεταφορά του επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής,  ξεπερνά κατά πολύ τον υλικό κόσμο των ενδιαιτημάτων του. Για το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, ιδανική για τη λειτουργία της Αναστάσεως είναι η εκκλησία της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ και η οποία χτίστηκε το 1867 σε αντικατάσταση του ξυλόκτιστου ναού του Αγίου Γεωργίου. Μετά τις καταστροφές και λεηλασίες που υπέστη ο ναός κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, ανακαινίστηκε για τελευταία φορά και δόθηκε σε λειτουργία το 2002. Από τότε, ο ναός βρίσκεται σε καθημερινή χρήση και αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη λειτουργία και να βιώσουν την κορύφωση του Ελληνικού Πάσχα.

 

 

Από ένα ταξίδι το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη με το Yanna Tours δεν θα μπορούσε να λείπει η γευστική εμπειρία που μόνο η Πόλη ξέρει να προσφέρει στους επισκέπτες της. Μαγειρίτσα, αρνί, κουλούρια, τσουρέκια και πολλές άλλες λιχουδιές που θυμίζουν Πάσχα σας περιμένουν να σας παρασύρουν και να σας θυμίσουν ότι το Ελληνικό Πάσχα συνεχίζει να γιορτάζεται με την ίδια δύναμη και κατανυκτικότητα ακόμα και σε μέρη που το μόνιμο ελληνικό στοιχείο είναι πλέον λιγοστό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με το Yanna Tours και να προετοιμαστείτε για μια πρωτόγνωρη πασχαλινή εμπειρία. Δείτε περισσότερα εδώ: Οδική Κων/πολη και εδώ: Αεροπορική Κων/πολη