fbpx

Βρείτε μας

Φιλελλήνων 22 (4ος όροφος)

Ελ. Βενιζέλου 20

+302103226056 | athens@yannatours.gr
pasxalini-apodrasi-vienni

Πασχαλινή απόδραση στη Βιέννη

Το Yanna Tours έρχεται να κάνει άλλη μια ανατροπή και να σας προτείνει κάτι τελείως ασυνήθιστο· μια πασχαλινή απόδραση στη Βιέννη! Ναι, καλά διαβάσατε. Η art nouveau πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη, ακολουθεί τον πασχαλινό ρυθμό, αλλάζει σκηνικό και μας γεμίζει με ανοιξιάτικη ενέργεια. Η άνοιξη είναι η εποχή που φέρνει μαζί της και το Πάσχα. Κι όταν ακούμε Πάσχα, σκεφτόμαστε ίσως τα πάντα εκτός από τη Βιέννη, η οποία τυγχάνει να είναι δημοφιλέστερη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

 

Πασχαλινή απόδραση στη Βιέννη

 

Η Βιέννη έχει κατά καιρούς ανακηρυχθεί από διάφορους οργανισμούς ως η καλύτερη πόλη για να ζει κάποιος. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο και θα το διαπιστώσετε αμέσως μόλις φτάσετε στην πόλη με τον αρχοντικό αέρα που αποπνέει ηρεμία χάρη στα ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της. Την άνοιξη ειδικά θα σας φανεί παράδεισος με τους χιλιάδες κήπους της ολάνθιστους να “στολίζουν” με τα χρώματά τους την πόλη με τα παλιά κτίρια. Μια στάση στα θερινά ανάκτορα της πριγκίπισσας Σίσσυ, το Schönbrunn, θα σας πείσει ότι η άνοιξη είναι τέλεια εποχή για τη Βιέννη. Την άνοιξη άλλωστε ήταν που η πριγκίπισσα Σίσσυ άφηνε το παλάτι του Hofburg για να πάει στο Schönbrunn το οποίο με τους ανεπανάληπτους κήπους του ανακηρύχθηκε Μουσείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco. Αξίζει να επισκεφτείτε και το εσωτερικό του παλατιού Schönbrunn και να επισκεφτείτε τα δωμάτια όχι μόνο της Σίσσυ και της Μαρίας-Θηρεσίας, αλλά κι εκείνο όπου ο Μότσαρτ έδωσε το πρώτο του κονσέρτο σε ηλικία 6 ετών.

 

Πασχαλινή απόδραση στη Βιέννη

 

Είπαμε, όμως, ότι άνοιξη σημαίνει και Πάσχα. Στη Βιέννη ξέρουν να γιορτάζουν το Πάσχα και στα πλαίσια αυτή της γιορτής διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις στις αμέτρητες πλατείες. Ξεκινήστε από την πλατεία Freyung όπου κάθε χρόνο στήνεται το “Βουνό των Αυγών” που αποτελείται από περίπου 40.000 αυγά.  Στο Prater κάθε χρόνο διοργανώνουν ευφάνταστες πασχαλινές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους ενώ παντού θα συναντήσετε πλανόδιους μουσικούς που στην κυριολεξία βάζουν τη δική τους νότα στο πασχαλινό κλίμα. Η πασχαλινή κατάνυξη κορυφώνεται στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Στεφάνου, ένα πολύ δημοφιλές σημείο της πόλης το οποίο υπήρξε και επίκεντρο πολλών σημαντικών γεγονότων της ιστορίας του αυστριακού έθνους. Οι ομογενείς της Βιέννης ακολουθούν κατά γράμμα τα εκκλησιαστικά έθιμα του Πάσχα κι έτσι είναι σίγουρο ότι δεν θα σας λείψει τίποτα από το Πάσχα στην Ελλάδα. Μετά την Ανάσταση, μπορείτε να φάτε παραδοσιακή μαγειρίτσα και αρνί, καθώς και να τσουγκρίσετε κόκκινα αυγά σ’ ένα από τα ελληνικά εστιατόρια της περιοχής.

 

Πασχαλινή απόδραση στη Βιέννη

 

Φέτος είναι η σωστή στιγμή να κάνετε τη διαφορά και να συνδυάσετε τις διακοπές σας με μια πασχαλινή απόδραση στη Βιέννη, ένα ταξίδι στη χώρα των Αψβούργων με αυτοκρατορική λάμψη. Κι αν διστάζετε ακόμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε του ανθρώπους του Yanna Tours οι οποίοι με την εμπειρία τους θα διοργανώσουν το πιο μαγευτικό και αλησμόνητο ανοιξιάτικό ταξίδι με άρωμα σοκολάτας βιενουά. Δείτε όλες τις εκδρομές στη Βιέννη εδώ.